Planten

Bloem & Zo heeft de beste selectie planten voor in en rondom uw woning klaarstaan. Voor zowel kamerplanten als tuinplanten (perkgoed) bent u bij ons aan het juiste adres. We willen u graag adviseren over de mogelijkheden voor uw situatie. Kom gerust langs en laat u deskundig adviseren door een van onze medewerkers. Het kiezen van planten voor binnenshuis of uw tuin is enige kennis vereist, wij willen u er dan ook graag op attenderen dat het situatie afhankelijk is welk soort plant goed gedijd in uw tuin. 

Kamerplant
Bent u uitgekeken op uw woning en wilt u een frisse wind laten waaien door uw interieur? Door het gebruik van kamerplanten in uw woning krijgt uw interieur binnen een hand omdraai direct een nieuwe, frisse look. 
Voor elke plek in huis is er wel een geschikte plant te vinden. In de woonkamer kies je misschien liever voor decoratie planten, terwijl in de werkkamer een lucht zuiverende plant de productiviteit aanzienlijk ten goede komt. 

Wist u dat…
Elke kamerplant heeft zijn eigen voorkeuren waarin deze goed gedijd, terwijl de ene plant graag in de zon staat, heeft de ander liever een plek met iets meer schaduw. 

Tuinplanten 
Naast kamerplanten is er in het najaar als het voorjaar een kleurrijk aanbod aan perkgoed te verkrijgen, zo kunt u het hele jaar door genieten van een fleurige buitenruimte. Om het hele jaar door plezier te hebben van uw tuin is het goed om een passende mix te zoeken van vaste planten en eenjarige planten. Vaste planten verliezen de bloemen, echter behouden deze de voeding waardoor u het jaar erop weer plezier heeft van uw aankoop. Eenjarige planten krijgen veelal veel bloem waardoor uw tuin een fleurige oase wordt, door voldoende water, een goede voedingsbodem en een beetje liefde kunt u tot de herfst genieten van uw zomerbloeiers. 

De periode rondom Ijsheiligen is voor veel mensen hét moment om de tuin grondige opfrisbeurt te geven voor het voorjaar. Wanneer de temperatuur aangenamer wordt komen bij veel mensen de lentekriebels te voorschijn. Om goede keuze te kunnen maken met welke planten bij uw tuin passen is het zaak om te weten hoe de zon over uw tuin schijnt. Ook bij tuinplanten is het per soort afhankelijk welke het beste past in uw tuin, niet iedere tuinplant kan even goed tegen de zon of heeft even veel water nodig. 
Om u zo veel mogelijk plezier te laten beleven van uw buitenruimte raden we u aan om u op een deskundige manier in te laten lichten. 

TIP
Heeft u een mooie bloempot die u wilt laten vullen met een mooie zomerbloeier? Wij helpen u graag verder! Het is aan te raden om uw bloempot mee te nemen naar de winkel, zo kunnen we op een goede manier een passend advies geven. Bent u niet in de gelegenheid om de bloempot mee te nemen, een foto van de locatie en de afmetingen helpen ons ook enorm om ene goed beeld te krijgen. 

"De kwaliteit van uw planten kan nog zo goed zijn, zorg voor een kwalitatief goede voedingsbodem door ieder jaar het de grond te verversen. Bij voorkeur met potgrond waarin langzaam werkende meststof verwerkt zit. Gedurende het hele zomerseizoen halen planten hieruit voeding waardoor de groei gestimuleerd wordt".
Ronald Rijkers
Eigenaar Bloem & Zo

We gaan voor de beste kwaliteit met lokale partners
Om u de beste kwaliteit te kunnen garanderen tegen een scherpe prijs proberen wij seizoen in, seizoen uit onze planten te halen bij lokale kwekers, door de keten te verkorten kunnen we u de allerbeste kwaliteit bieden, tegen een goede prijs. 
Doordat we direct bij kwekers inkopen is de keuze enorm, heeft u specifieke wensen voor uw tuin? Geef ons door waar u naar opzoek bent, dan doen wij ons uiterste best om uw wensen te realiseren met de kwaliteit die u van ons gewend bent!